post

Woudia VR 1 – RKEDO VR 3

Trouwe supporters van Vrouwen 1,

Coach Braas mocht zondagochtend als eerste voetballen. Na een matige wedstrijd moesten wij dit natuurlijk goed maken. Om 13:15 zaten we in de kleedkamer klaar om te starten. Cindy en Jessica hielpen de club een handje mee en draaiden de kantinedienst. Hierdoor begonnen ze op de bank. We moesten in reserveshirts, maar ook dat was nog een hele opgave. Aangezien Woudia 5 de paarse al had, waren groen en blauw voor ons de opties. Even voor de duidelijkheid: Wij zijn een vrouwenelftal, voor als u het nog niet door had. Eerst de blauwe shirts. Die waren niet mooi genoeg. Toen de groene shirts. Lichte twijfel bij de dames of we niet nog eens moesten switchen, maar we mochten het in het groen proberen.

Met muziek van D.T.S. 1 op de achtergrond liepen we ons warm. Iedereen kreeg het warm en de hemdjes onder de shirtjes werden uitgedaan. De wedstrijd was hierdoor meteen spannend. De walm uit de mond van de tegenstander zei al genoeg. Het is kermis De Goorn. Je zou zeggen easy peasy voor die toppers van Woudia, maar niks was minder waar. RKEDO begon sterk en hadden de overhand. We bleven vlammen en het laatste kwartier zaten we er dik op. De verdediging stond strak en we hadden alles. Julia Bolt was in een fractie van een seconde van de middenlijn naar spits Jeannette. Helaas mocht de snelheid niet baten, want we gingen de rust in met 0-2.

Door de warmte smachtten we naar limonade, maar nee. De mannen die de kantinedienst van onze toppers hadden overgenomen, tapten thee in… Zelfs de koffie voor de coach was vergeten. Evengoed bedankt mannen. De tweede helft hadden we er weer alle vertrouwen in. Kansen werden gecreeërd, maar geen bal raakte het net. Ja ons net weer, jammer genoeg.

En ineens waren Miranda, Jessica en Cindy daar. Voorin, precies op de goede plek. Samen naar de keeper en Cindy tikt de bal erin. Eindelijk werd een kans benut en het was verdiend. Oorverdovend applaus vanaf de supporters. We kunnen er maar niet aan wennen dat we zo’n groep supporters achter ons hebben staan.

Met 1-4 gingen we van het veld af. We willen Suze en Rozemarijn erg bedanken voor het meedoen. Ook de keepster Melanie Ciel Deken bedanken we voor haar topreddingen en het goede coachen vanaf de doellijn.

Op 29 april spelen we weer op Woudlust. Jammer genoeg op het B-veld, maar we verwachten de trouwe supporters gewoon langs de langs. Om 14:00 nemen we het op tegen de dames van Limmen VR2. Tot dan!

Dikke kus,

De dames van Vrouwen 1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.