post

Voorbeschouwing Woudia 1 – FC Medemblik 1

Eindelijk kan deze wedstrijd dan gespeeld gaan worden. Regen en vorst waren eerder de aanleiding voor afgelastingen. Eind april hoop je lekker in het zonnetje van het voetbal te kunnen genieten, maar de weersvoorspellingen zijn matig. Mogelijk wordt het dus een plekje innemen op de tribune.

Vandaag komt Medemblik FC dus op bezoek. De afkorting FC staat meestal voor Football Club, in dit geval betreft het echter Fusie Club. Het is al weer 10 jaar geleden dat zaterdagvereniging D.E.K. is gefuseerd met zondagvereniging M.F.C. Tegenwoordig is er een ledentotaal van 600 en dit betekent dat Medemblik ongeveer twee keer zo groot is al Woudia.

Op de ranglijst staan beide clubs momenteel achter elkaar, beiden hebben evenveel verliespunten. Vorige week beleefde Medemblik een knotsgekke wedstrijd tegen Kwiek, het werd maar liefst 4-8, een korfbaluitslag, de doelpunten vielen als rijpe appelen uit de boom. De uitblinker was Jordi Klompe die wel vijf keer scoorde. Woudia zal deze speler dus in de gaten moeten houden.

De competitie nadert het einde, Medemblik moet nog drie wedstrijden en Woudia nog vier stuks. Met drie thuiswedstrijden op rij kan Woudia het seizoen hopelijk positief afsluiten. Naast Medemblik komen Kwiek en RKEDO nog naar Westwoud toe. Vervolgens wordt er op 27 mei afgesloten tegen Medemblik. Twee keer in relatief korte tijd staan deze clubs dus tegen over elkaar.

Vorig seizoen speelden de elftallen niet tegen elkaar. Medemblik werd kampioen in de vijfde klasse en keerde na één seizoen afwezigheid weer terug in de vierde klasse. Door een goede reeks van vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden heeft Medemblik zich in de middenmoot genesteld en kan het de competitie ontspannen uitspelen.

Voor Woudia geldt hetzelfde. Vorige week werd van ALC gewonnen en daardoor kwam er een einde aan een slechte reeks. Hopelijk is dit het kantelpunt en worden de laatste wedstrijden in winst omgezet. Het wordt tijd dat Woudlust weer een onneembare vesting wordt.

We verwachten vanmiddag een mooie wedstrijd, beide clubs kunnen zoals reeds vermeld immers frank en vrij voetballen.

Wij wensen u veel voetbalplezier !

C.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.