post

Voorbeschouwing Woudia 1 – Strandvogels 1

Als de weergoden ons ondanks alle voorspellingen de afgelopen week van vorst en sneeuw en nog meer beroerdigheid toch nog welgezind zijn, en de kwaliteit van het veld van dien aard is dat het spelen van een voetbalwedstrijd mogelijk is, wordt morgen de wedstrijd Woudia 1 – Strandvogels 1 op het sportcomplex Woudlust gespeeld.

Na de enerverende wedstrijd afgelopen weekend bij Sporting Andijk, staat vandaag een andere IJsselmeerclub op het menu van onze withemden. Enerverend was deze wedstrijd zeker, al is dit mogelijk nog zwak uitgedrukt, want een 3-0 achterstand werd met een man minder en uiteindelijk zelfs met 9 spelers tegen 10, omgezet in een keurige 3-4 overwinning voor Woudia bij het laaggeplaatste Sporting Andijk.

Wel frappant dat er eerst een forse achterstand moet worden opgelopen en naar verluid heeft de toen grieperige trainer Ricardo zijn manschappen stimulerend toegesproken, want na 5 minuten rust, nam hij zijn plaats in de dug-out al weer in. Vervolgens moet hij toch een gevoelige snaar hebben geraakt bij zijn spelers, want na de rust stond er een team dat voor elke meter strijd leverde en daarom zoals gezegd het tij prima wist te keren. Advies voor vandaag aan de jongens is om deze instelling vanaf het begin van de wedstrijd te etaleren, maar dat zal Ricardo ze ook wel meegeven.

Resteert alleen nog de smet van de 2 onnodige rode kaarten (beiden na 2x geel), die beide werden opgelopen door praten tegen de scheidsrechter. Onnodig en bovenal niet handig. Het liep dit keer uiteindelijk goed af, maar dit kan een volgende keer net de andere kant op vallen.

Enfin, een nieuwe wedstrijd, dus weer nieuwe kansen en op deze dag waarop de Nederlandse topsport zich richt op de Olympische Spelen in Zuid-Korea en bovenal op de prestaties van Sven Kramer, kunnen wij ons verheugen op de thuiswedstrijd tegen Strandvogels.

Wie zich de uitwedstrijd in Onderdijk nog herinnert, weet dat de uitslag van 0-3 in het voordeel van Woudia behoorlijk geflatteerd tot stand is gekomen. Door goed keeperswerk van doelman Rick wist Woudia het doel schoon te houden en Strandvogels liep in de val van de counters van Woudia.

Hierdoor verscheen er op papier een duidelijke overwinning in de boeken, maar degenen die erbij waren, weten wel beter: De ploegen waren op zijn minst aan elkaar gewaagd.

Dit blijkt verder ook wel aan de stand in de competitie: Beiden in de subtop en Strandvogels heeft weliswaar 3 punten meer, maar heeft daar een wedstrijd meer voor mogen spelen.

Wat dat betreft kan het morgen alle kanten op gaan, de bal is rond etc. etc. alle clichés kunnen worden vermeld, maar laten we maar gewoon lekker gaan voetballen.

Iedereen een mooie, maar bovenal sportieve wedstrijd toegewenst en mondjes dicht tegen de scheidsrechter.

Harry

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.