post

VOORBESCHOUWING WOUDIA 1 – ALC 1

VOORBESCHOUWING WOUDIA 1 – ALC 1

IJs en weder dienende ontvangt Woudia vanmiddag V.V. ALC (Abbekerk Lambertschaag Combinatie), de club die afgelopen juni zijn 70-jarige jubileum gevierd heeft en die zijn thuisbasis heeft in het dorp bekend van het jaarlijkse paalzitten, chauffeurscafé Het Wagenwiel en motorracelegende Wil Hartog (en zijn grasdrogerij).
ALC heeft een kleinere achterban dan Woudia want met maar 2 senioren-herenteams en geen JO19-team is de spoeling dun. Des te knapper is het dat ALC gedurende de afgelopen 7 seizoenen zich 5 keer in de 4e klasse heeft weten te handhaven en op dit moment tussen de middenmoot en de staart van de ranglijst staat.
ALC wist eerder dit seizoen al maximaal punten te pakken van VVS en Andijk en speelde 2 weken terug keurig gelijk tegen HSV Sport, de huidige nr. 3. Afgelopen zondag had ALC extra rust omdat de geplande wedstrijd tegen Forward afgelast werd.
ALC-trainer Alexander van Elsas zal vandaag graag punten willen pakken van Woudia om uit de beruchte “gevarenzone” te blijven;, en wetende dat Woudia de afgelopen 2 wedstrijden van de (nu) subtoppers Oosthuizen en Kwiek heeft verloren zal ALC vol goede hoop aan deze wedstrijd beginnen.
Woudia kent, zoals gezegd, een kleine dip na een eerdere goede reeks van 3 winstpartijen op rij en een gelijkspel tegen de huidige koploper De Valken. Zuur was de nasmaak afgelopen zondag toen tegenstander Kwiek de winnende goal wist te maken kort nadat hun keeper met rood het veld was afgestuurd. De ingevallen keeper bleek formidabel zijn doel schoon te houden en de 9 veldspelers van Kwiek (inclusief hun trainer) traineerden het Woudia-offensief door vervelend tijd te rekken. Tijd die overigens niet werd bijgeteld. Gelukkig bedient Woudia zich niet van dit soort onsportieve praktijken maar moest wel met lege handen huiswaarts.
Over keepers gesproken, het lijkt erop dat doelman Tim, eerder dit seizoen nog een paar maal tussen de palen bij het 1e en daarnaast ook bij het 2e, een carrièremove aan het overwegen is want hij is (weliswaar als invalkeeper) bij Blokkers 6 op de goal gesignaleerd.
Verder kan Woudia-trainer Ricardo Appelman nog niet over een volledige selectie beschikken want Kevin zit nog een schorsing van 3 wedstrijden uit en Maurice is zijn trainingsachterstand vanwege een vakantie in Amerika nog aan het inhalen.
De redactie van dit Woudiaantje moet zich hierbij richting de F-side nog verontschuldigen. In de vorige editie werd namelijk ten onrechte gesteld dat de F-side de 2e helft van de wedstrijd tegen De Valken in de kantine doorbracht. Hierbij dus onze excuses. Represailles tegen redacteur H. te B. zijn dus niet nodig !
Wij wensen wij u een leuke en sportieve wedstrijd toe.
M.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.