post

WOUDIA JO11 NEEMT DEEL AAN INTERNATIONAAL TOERNOOI OM KRONOS CUP 2024

Sinds 2006 reist Woudia af naar Abbehausen en klein plaatsje gelegen in de buurt van de havenstad Bremen in het noorden van Duitsland. Zo ook dit jaar mocht Woudia JO11 wederom deelnemen. 

Na weken van voorbereiding reisden we vrijdag af naar onze Oosterburen. Samen met 47 teams uit Duitsland, Schotland en Nederland werd er gestreden om de KRONOS CUP 2024. 

Bij aankomst op vrijdag middag werden alle tenten neergezet en slaapplaatsen verdeeld. Door het vele oefenen thuis stond alles binnen een mum van tijd. Hierna konden we deelnemen aan de 

BBQ georganiseerd vanuit onze Duitse vrienden. Inmiddels zijn de contacten zo goed dat we zelf de groeten hebben moeten doen van het gezelschap van vorige jaar aan de organisatie. 

Hierna werden er nog menig potjes voetbal gespeeld waarna iedereen lekker ging `slapen`. 

Na een korte nacht begonnen we aan de voorbereiding voor dag 1. Natuurlijk begon dit met een goed ontbijt en een tactische bespreking. De regels voor de E-jeugd zijn in Duitsland iets ander dan bij ons: 

Terugspelen op de keeper mag, ingooien is verplicht en er wordt gespeeld met één speler minder en daT alles op een kleiner veld. De jongens namen dit als echte professionals in zich op. 

Om 10 uur werden we verwacht voor de welkomstparade. Alle teams werden voorgesteld onder het genot van een mooie zonnetje en luid applaus van alle toeschouwers. 

Na het zingen van de verschillende volksliederen kon de voorbereiding beginnen.

Samen met TuS Hasbergen, Blumenthaler SV, JFV Unterweser, SC Ovelgönne en Sparta Bremerhaven werden de voorrondes gespeelt.  Met goede aanvallen en veel doorzettingsvermogen werden de eerste twee 

wedstrijden gewonnen. Uiteindelijk werd de 3e plaats behaald en eindigden we bij de beste 20 elftallen. Een top presentatie. Tijdens het avondeten met pizza’s en patat werden de tegenstanders van dag 2 besproken. 

Natuurlijk werd er na het eten nog even een balletje getrapt en sloten we af met de kwalificatie van de F1. Hierna zochten we lekker onze tent op waarna iedereen binnen 5 minuten in een diepe slaap lag. 

Op dag twee werd er samen met zeven teams verdeeld over 2 poules gestreden voor een plek bij de top 17. Ingedeeld in groep E eindigden we wederom op plaats 3. Woudia JO11 plaatste zich voor de finalewedstrijd om plek 21 en 22. De tegenstander voor deze finale was ESV Nordenham. Gedurende 10 minuten ging het spel op en neer en bleef het lang 0 – 0. Twee minuten voor tijd werd onze spits de diepte in gestuurd en ging hij alleen op de keeper af. Door een niet geheel correcte tackel werd het helaas maar een vrije trap die niets opleverde waardoor de wedstrijd ook eindigde zoals deze was begonnen en moesten penalty’s de beslissing brengen. 

Helaas bleek ESV Nordham net iets beter in het nemen hiervan. 

Woudia JO11 eindigde zo op een mooie plaats 22. Een resultaat op trots op te zijn.

Jorrit, Matthijs, Ryan, Siem, Stephan, Lucas, Vigo, Sebbe, Reiner en Steffen gefeliciteerd met dit resultaat. 

Na de uitreiking van de medailles en de beker vertrokken we weer richting Westwoud. Wat hebben we een mooi weekend beleeft met elkaar. 

Alle ouders en supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en support. Het was een super mooie belevenis. 

Op naar volgend seizoen. 

Groeten een trotse Coach.