post

Verslag VZV – Woudia, foto’s door Elma

VZV – Woudia

Voor de winterstop speelde Woudia een zeer teleurstellende wedstrijd uit tegen Callantsoog. Zelfs zo teleurstellend dat de redactie geen verslag heeft uitgebracht van deze wedstrijd. Woudia zag als sneeuw voor de zon de 0-2 voorsprong verdwijnen en gaf in de slotseconde de overwinning weg. Na deze wedstrijd was het winterstop waar de selectie van Woudia met 33 spelers en twee trainers op selectieweekend naar Eindhoven gingen. Een prachtig weekend waar goed is gewerkt aan de teambuilding. Het vlaggenschip mocht zich dus revancheren tegen VZV, een ploeg die elke wedstrijd nipt weet te winnen of met een kleine nederlaag van het veld stapt.

Woudia dat begon zonder Jan de Boer en Yannick Dekker beide geblesseerd maar
met Mychael Rinkel die weer terug is van een blessure begon sterk aan de wedstrijd. De bal ging van links naar rechts en er werd geduldig opgebouwd. VZV stond erbij en keek ernaar toen de bal bij Lars van Diepen kwam die de bal tussen de centrale verdedigers bij Mike Bakker kreeg. Die schoot de bal beheerst langs de keeper en Woudia kwam op een comfortabele 0-1.

Dat zagen ook de Woudia supporters die waren afgereisd naar ’t Veld. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen er steeds meer supporters. Die supporters zagen ook hoe Raoul Stap (spelend hangend op rechts) de bal met links over iedereen heen krulde en Mike Bakker opnieuw scoorde. Maar daar ging de vlag van de grensrechter van VZV, hij wist niet hoe snel die vlag de lucht in moest om de 0-2 te stoppen van Woudia. Na een gesprek met de scheidsrechter die verder een prima wedstrijd floot ging de 0-2 van Woudia niet door. Woudia liet zich niet stoppen door deze grensrechter en VZV. Na een overtreding een paar meter buiten het 16 meter gebied, mocht Raoul Stap aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde hem prachtig over de muur boven in de rechterhoek. Van buitenspel was uiteraard geen sprake en dus ging deze goal wel door.

In de rust werd erop gehamerd dat het scenario Callantsoog niet weer tevoorschijn zou komen. Het ging namelijk zo makkelijk en de bal bleef maar rondgaan dat onderschatting er de tweede helft zomaar kon insluipen. Het werd de tweede helft ook slordiger aan beide kanten. VZV probeerde korter te zitten en meer in de duels te komen. Woudia miste de rust van de eerste helft aan de bal. Het was daarom voor Woudia erg mooi dat de 0-3 een volgens Arne Slot ‘gratis goal’ was. Een corner die werd genomen door Lars van Diepen werd bij de eerste paal niet binnengeschoten door Raoul Stap maar door de tegenstander. Diezelfde Raoul Stap kon daarna uit een voorzet nog de 0-4 binnen koppen.

Je zou denken een perfecte middag voor Woudia maar uiteindelijk eindigde deze middag negatief. Ruud van Kampen die na een duel geblesseerd van het veld moest worden getild kon de wedstrijd niet uitspelen en hij mist ook de eerstvolgende wedstrijd. Maar daar bleef het niet bij want ook de nul werd niet gehouden. VZV deed vlak voor het einde van de wedstrijd nog iets terug en zo eindigde de wedstrijd op 1-4. Drie belangrijke punten voor Woudia en vooral een goede eerste helft om op door te bouwen. Aankomend weekend speelt het vlaggenschip uit tegen ZDH op Texel. Meerdere supporters schijnen daar een weekendje te verblijven, ook ik zal mijn best doen om komend weekend richting Texel te reizen.