post

VOORBESCHOUWING Woudia 1 – Apollo 68 1

Vanmiddag speelt Woudia 1 tegen Apollo´68 1 uit Hensbroek. Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd in een mooie overwinning voor Woudia, wat toen de eerste zege van het seizoen betekende. Maar zoals welbekend mag zijn, zijn er geen garanties te geven op het uitslagen uit het verleden, en zeker niet in het voetbal.

Hensbroekers langs de lijn

Voetballen tegen Apollo´68 is de 3e achtereenvolgende wedstrijd die Woudia speelt tegen een voetbalvereniging uit de gemeente Koggenland, na vorige week tegen de Hensbroeker buren gespeeld te hebben in Obdam en een mooie overwinning geboekt te hebben op Victoria O. De omstandigheden waren zeer moeilijk. Een harde wind, regenachtig ook en een matig kunstgrasveld. Maar de Woudianen gingen goed om met deze omstandigheden en boekten een dik verdiende overwinning. En met gelukkig ook weer de nodige Woudia-supporters langs de lijn die het gure weer hadden getrotseerd. Maar ook Hensbroekers langs de lijn die ongetwijfeld het spel van Woudia hebben geanalyseerd om vandaag hier hun voordeel mee te doen.

 Joost Onderdelinden goed voor 105 doelpunten

Voor Apollo´68 zelf is het natuurlijk ook een zeer belangrijke wedstrijd. Stonden zij na afloop van de heenwedstrijd nog boven Woudia, inmiddels zijn de rollen omgedraaid en is Woudia langzaam opgeklommen naar het linkerrijtje waarbij het precies op de middelste plek van de stand staat. Met mogelijkheden om nog iets te klimmen gezien het aantal gespeelde wedstrijden. Apollo´68 staat echter om de 11e plaats, een plek die aan het einde van het seizoen zorgt voor overwerk want dan wacht namelijk de nacompetitie. Een plek waar zeker geen enkele vereniging op wil eindigen. Apollo´68 zal dus zeker zijn huid duur willen voorkopen en alles in het werk stellen om met 1 of meer punten Westwoud te verlaten. Het team onder leiding van trainer Junior Pourier, die na 1 seizoen vertrekt om over te stappen naar vv Beemster, zal met veel strijd en werklust zijn huid duur proberen te verkopen. Gevaarlijke man is daarbij topscoorder Joost Onderdelinden die eerder dit seizoen de grens van 100 doelpunten voor de Hensbroeker club bereikte en dit seizoen op 10 doelpunten staat waarbij zijn totaal nu op 105 doelpunten is gekomen. Dat betekent ook dat hij meer dan de helft van het aantal doelpunten van Apollo´68 voor zijn rekening heeft genomen.

Met spits Arjan van Diepen toch ook de nodige klasse voorin

Ook Woudia behoort tot de minder scorende teams in de 4e klasse, maar heeft met spits Arjan van Diepen toch ook de nodige klasse voorin lopen. Dit weekend gelukkig geen spelers afwezig wegens weekendjes weg met vriendin (overigens wel netjes gepland tijdens de inhaalweekenden). Kan Woudia verder stijgen in het linkerrijtje of neemt Apollo´68 punten mee naar huis in de race tegen degradatie ? We weten het naloop om 16.00 uur en dan staat er gezelligheid klaar in de kantine, met een spetterend optreden van de DJ’s van `Boerderij Van Kampen`. Komt allen na afloop naar de kantine !

G.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.