post

Voorbeschouwing Woudia 1 – SC Dynamo 1

Het is een bedrijvige week geweest voor een aantal Woudia-spelers (en trainer). Eerst lekker actief geweest bij het organiseren en regelen van de Voetbal2Daagse 2018. De jeugd is weer lekker actief bezig geweest en dit scheelt weer een paar uurtjes achter de beeldschermpjes. Vervolgens was er de bekerwedstrijd afgelopen donderdagavond.

De oudere jeugd was ook weer aanwezig bij deze bekerwedstrijd in Bergen. Voor de georganiseerde busreis was er flink wat animo en tevens werden er opvallende en merkbare sfeeracties uitgevoerd. Helaas moest Woudia het onderspit delven, Bergen slaagde erin om door te dringen tot de tweede knock-outronde van het KNVB-bekertoernooi. De wedstrijd was helaas zeer matig, maar de omstandigheden waren dan ook verre van ideaal. Een dubieuze penalty en een betwist buitenspeldoelpunt gaven uiteindelijk de doorslag in het voordeel van VV Bergen.

Jammer dat aan het bekeravontuur een einde is gekomen, maar goed je kan altijd weer opmerken dat de competitie belangrijker is. Vandaag is Dynamo op bezoek in Westwoud en deze ploeg uit Ursem is de medekoploper in de zondag 4e klasse C. 12 punten uit 5 wedstrijden betekent 4 keer winst en slechts eenmaal verlies. Alleen tegen medekoploper Strandvogels werd in Onderdijk met 2-1 verloren.

Dynamo is het seizoen dus goed gestart, vorig seizoen was er degradatie uit de 3e klasse. Slechts 1 jaar kon er op dit niveau worden geacteerd. Alleen Sint George haalde minder punten en speelt nu dus ook in deze poule.

Woudia is nogal wisselvallig tot op heden. Een hele wedstrijd constant goed voetballen is nog niet gelukt. Afgelopen weekend werd er een keurige 1-3 winst binnengehaald tegen Apollo’68. De 0-3 voorsprong die al bij rust bereikt was, werd dit keer niet meer weggegeven en zo was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Vanmiddag is het belangrijk dat Woudia deze lijn doortrekt om de middenmoot te halen en zo de onderste regionen te verlaten.

Het lijkt erop dat veel ploegen in deze klasse aan elkaar gewaagd zijn, af en toe een uitzondering daargelaten (plus SV WMC). De verwachting is dan ook dat Woudia – Dynamo een spannende wedstrijd kan worden waarbij er hopelijk ook genoten kan worden van leuk voetbal.

Het is alweer een mooie tijd geleden dat beide clubs tegen elkaar gespeeld hebben dus wat dat betreft kunnen beide ploegen uitgaan van hun eigen kwaliteiten.

C.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.