post

Woudia – Oosthuizen

Een sterk beginnend Woudia overheerst de gehele 2e helft, er worden veel kansen gecreëerd. Toch duurt het tot de 33e minuut voor dat de score geopend wordt. Door goed doorlopen van Arjen valt het eerste doelpunt.

7 minuten later volgt, na prachtig combinatiespel een al even zo mooie goal. Met een prachtige stift scoort opnieuw Arjen, 2-0. Tevens de ruststand.

Een wat mindere start van Woudia na de rust geeft Oosthuizen weer motivatie. Dankzij een geweldige redding van Nick blijft het nog 2-0. Door een overtreding in de verdediging krijgt Oosthuizen een penalty toegewezen. Keeper kiest voor de verkeerd hoek; 2-1.

Een goed invallende Raoul wordt op een nare wijze getorpedeerd en alsof dat nog niet genoeg was krijgt hij, van nog geen 2 meter afstand, de bal snoeihard op zijn hoofd geschoten. Scheidsrechter treedt ook hier niet tegenop. Raoul was schijnbaar aan de beurt en werd nogmaals onderuit geschopt en met een natrappende beweging weer op zijn hoofd geraakt.

Na een pracht pass op Lars, weet hij op zeer chique en gedecideerde wijze, buitenkantje schoen de keeper te passeren, 3-1. Lijkt gelopen.

Woudia blijft de meeste kansen creëren maar weet deze niet te benutten. Via een vrije trap weet Oosthuizen toch de aansluiting weer te vinden. Tot de 95e minuut blijft het daardoor spannend, maar dan verlost de scheidsrechter Woudia en fluit de wedstrijd af. Wel 3 punten.

Misschien is wel het mooiste van deze overwinning dat Woudia niet alleen de potentie tot goed voetballen laat zien, maar zich ook niet laat intimideren door fysiek sterke tegenstanders of een niet fluitende scheidsrechter.

Zoals we inmiddels weten is dit voorlopig de laatste wedstrijd van de lopende competitie. Hopelijk na de winterstop weer allemaal terug in de wei.