post

Update: Duel tegen FC Groningen toch zonder publiek

FC Volendam heeft ingestemd met het verzoek van FC Groningen om de wedstrijd van komende vrijdag tóch zonder publiek af te werken. De Groningers komen tot dit besluit vanwege de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

FC Groningen laat weten dat het, mede gezien de recente ontwikkelingen rondom covid-19, alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk wil uitsluiten en daarin geen enkel risico wil nemen. De club is van mening dat bij het uitvoeren van de voorschriften voor het organiseren van wedstrijden met publiek de veiligheid van spelers en staf in een stadion beter gewaarborgd kan worden, dan op een amateurcomplex en heeft daarom aangegeven de oefenwedstrijd tegen FC Volendam zonder publiek te willen spelen.

‘Begrip voor standpunt’
Zakelijk directeur Richard de Weijze heeft begrip voor het standpunt van de aanstaand sparringpartner. “Uiteraard hadden wij graag gezien dat onze fans aanwezig konden zijn bij deze wedstrijd. We hadden immers nét de communicatie opgestart rond de kaartverkoop. Ook voor VV Woudia als gastheer is dit een grote domper. Desondanks moet te allen tijde de veiligheid van de spelers en staf voorop worden gesteld. Daarnaast is het van belang dat het sportieve traject richting de competitiestart niet verstoord wordt. In dat kader hebben wij begrip voor het standpunt van FC Groningen. Toch hoeven fans niks te missen, want via onze professionele livestream brengen wij de wedstrijd haarscherp en gratis naar alle huiskamers.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.