post

Woudia jeugd zaalvoetbaltoernooi


“Ajax, AC Milan en Real Madrid de eerste Woudia kampioenen van 2020.

Afgelopen zaterdag, 4 januari, vond traditie getrouw ons zaalvoetbaltoernooi plaats. Dit keer enkele weken later i.v.m. de beperkte beschikbaarheid en drukke agenda’s in de zalen van de gemeente. Dit was dan ook de reden dat we zijn uitgeweken naar de Kloet in Grootebroek i.p.v. de Sluis in Hoogkarspel.

In de middag werd in drie poules gestreden om de eerste plaats en de daarbij behorende fraaie grote beker. In de eerste poule waren de Champions League, JO8 en 9 actief, onderverdeeld in de teams Ajax, AZ, PSV en Feyenoord. Het was mooi om te zien hoe de jongste dappere spelers van o.a. de CL hun “mannetje” stonden tegenover de “grotere” van de JO9. Van de 22 spelers in deze poule waren bijna de helft meisjes en deze deden zeker onder met het tikki takka spel in de zaal. Het waren uiteindelijk de meiden en jongens van Ajax die de beker omhoog mochten houden. Klasse gedaan!

Dan was het tijd voor de middelste poule: JO10 en 11 en enkele spelers van de JO12.
De teams die hier de degens kruisten waren Juventus, Atletico Madrid, AC Milan en Borussia Dotmund. Mooi om te zien dat hier al enkele spelers een klein beetje zaalvoetbal ervaring hebben. Hoe goed het op papier ook verdeeld leek, was de praktijk helaas iets anders. Er was een team dat er wel boven uitstak. Toch denk ik dat we in alle teams strijd en het plezier hebben gezien, maar waren het de spelers van AC Milan die hier de maximale score behaalden. Gefeliciteerd mannen!

Nu de beurt aan de oudere jeugd: 4 spelers van de JO12 samengevoegd met de JO14 en 15.
De halve velden werden ingeruild voor één groot veld en was het aan de teams Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen en Manchester United om hier de strijd met elkaar aan te gaan. Vorig jaar zat er in deze poule een ongenaakbaar team bij, wat dit keer goed leek te gaan: de eerste twee wedstrijden leverden een 0:0 en nipte 3:2 overwinning op. Het beloofde dus een spannende middag te worden. En dat bleek ook, tot de voorlaatste wedstrijd. Een monsterscore van Real Madrid bleek niet te achterhalen voor Manchester United, dat met hetzelfde aantal punten helaas op de tweede plaats eindigde. Gefeliciteerd Madrilenen!

Terugkijkend zagen we in alle poules mooie wedstrijden, is er fanatiek gespeeld, maar met respect voor de tegenstander. Dit is een compliment voor alle Woudia spelers!
Bedankt jongens en meiden voor dit geslaagde zaaltoernooi en tot volgend jaar!

Namens de Jeugdcommissie van Woudia,
Marco Snip”

From Woudia zaalvoetbaltoernooi. Posted by Woudia on 1/05/2020 (59 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.