post

Verslag Woudia 5 – Blokkers 9

7 oktober 2018.

Op 7 oktober 1913 vond Henry Ford de lopende band uit, ondertussen 105 jaar later maakte Woudia 5 hier in de competitie gretig gebruik van, door in de eerste 2 wedstrijden maar liefst 18 keer te scoren.

Om 1 uur verzamelde de mannen zich op sportpark de woudlust. Onder het genot van een bakkie sterke koffie werd de tactiek van de avond ervoor doorgesproken. Er zou om 2 uur worden afgetrapt. Dit maal in de onneembare thuisbasis van de mannen in het wit, in de volksmond ook wel het B-veld genoemd.

Voor de aftrap probeerde Lennart met een mooi bloemetje de arbiter van dienst het hof te maken. Hij verklaarde: ” bij de vrouwtjes krijg ik altijd wat ik wil met een mooi boeketje, wellicht kan ik Harry hiermee verleiden tot het geven van een strafschop later in de wedstrijd.”

Er hing een gezonde spanning in de lucht, na 2 overtuigende overwinningen moesten er 3 punten worden verdient tegen de gretige jongens van Blokkers 9. Dit werd een lastig karwei aangezien de uitspelende ploeg zich wilde bewijzen tegen het sterrenensemblé van Coach Oud. Zoals wel vaker positioneerde coach oud zijn manschappen in een 4-4-2. Oud vertrouwd zullen we maar zeggen.

Op deze mooie oktobermiddag stond Dennis onder de lat, zijn debuut voor de witte mannen. Marijn had al tijdig gezorgd dat de gelederen proviand en wanten aanleverden. Desondanks het gemis van onze vaste stopper zou op deze manier wellicht ook vandaag een clean sheet kunnen worden gehouden met Dennis op doel.

De blitzkrieg tactiek uit eerdere wedstrijden werd deze wedstrijd niet meteen beloond met doelpunten. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de eerste 10 minuten redelijk slordig waren vanuit de kant van Woudia.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam W5 de overhand, dit resulteerde al snel in een grote kans voor centrale middenvelder Nico, die wist hem echter van binnen de 5 meter over het vangnet te schieten. Ook verscheidene aanvallers kregen kansen, en de dominantie van de mannen in het wit nam toe. We gingen echter met een 0-0 de rust in.

In de rust bleek toch wel dat dit voor velen een bijzondere wedstrijd was, veel van de manschappen van W5 hebben in een vaag verleden gespeeld voor Blokkers. Daarom spoorde Bas de aanvallers nog maar eens aan om te gaan scoren: “ Ik kan niet verliezen van mijn broertje hoor, dan hoor ik daar nog maanden over”.

In de tweede helft leek het offensief van de witte mannen wel op de belegering van Normandië. Onder leiding van de zojuist ingekomen veldmaarschalk Neles werden er 30 minuten lang kanonskogels gevuurd op het hok van de Blokkers. De witte gelederen hadden de 16 meter omringd, maar het balletje wilde er maar niet in. Ook van de bank hoorde je het ongeloof toenemen.

Na een corner rond de 70ste minuut kwam toch het bevrijdende moment. De bal kwam na matig wegwerken bij Frank terecht, die hem met de nodige souplesse bij de tweede paal legde. Panklaar op het hoofd bij Piet, 1-0.

De spelers van Blokkers hadden duidelijk gehoopt hier met een punt weg te gaan, en deze tegenslag ging niet in de koude kleren zitten. Nog binnen 5 minuten verdubbelde Piet de score, 2-0.

Op dit moment roken de mannen bloed. Bij Mike die net zijn 17de poging naast had zien gaan werd het ook wel tijd voor een goaltje. Hij zorgde met zijn 18de doelpoging dan ook keurig voor de 3-0. Hiermee komt de topscorer op 6 doelpunten dit seizoen.

In de extremis zorgde Marijn uit een vlijmscherpe counter nog voor de 4-0. Dit was tevens de eindstand. Ondanks de zware pot dus toch een ruime overwinning en een clean sheet.

Wij willen graag de aanwezige fans bedanken voor hun geduld en toewijding.
Komende zondag vertrekt de spelerscolonne rond 11:00 vanaf sportpark de woudlust. Om 12 uur klinkt het startsignaal bij West-Frisia uit Enkhuizen. Hier hopen de mannen onder enthousiaste aansporing van de meereizende fans de koppositie vast te houden.