post

Voorbeschouwing Woudia 1 – RKEDO 1

Terwijl de meeste voetballers, zo gauw de maand mei begint, snakken naar het einde van het seizoen, staat vandaag pas de voorlaatste wedstrijd voor zowel Woudia als RKEDO op het programma.

De tweede helft van de maand mei nodigt niet meer uit tot het spelen van competitiewedstrijden en normaliter is dit ook meer het moment voor het spelen van vriendschappelijke toernooitjes, beslissingswedstrijden of eventuele nacompetities.

De KNVB heeft echter in al haar wijsheid besloten om pas in de tweede helft van september 2017 met de huidige competitie te beginnen en als je dan veel wedstrijden spelen moet, loopt de competitie bij een beetje winter dus al snel door tot eind mei.

Zo kan het dus voorkomen dat volgende week op 27 mei zelfs de laatste wedstrijd van het seizoen pas op het programma staat.

Het is maar goed dat zowel Woudia als RKEDO (of het slot moet wel heel vreemd verlopen) niet nog eens in de nacompetitie moeten spelen, want anders zou je zomaar tot half juni (!) nog moeten aantreden voor één of ander toetje in de vorm van een degradatie- of promotiewedstrijd.

De gemeente zal er in ieder geval blij mee zijn i.v.m. het veldonderhoud.

Helaas voorziet het speelschema voor komend seizoen in eenzelfde scenario, zodat er vooralsnog nog geen verbetering is te verwachten. Heel vreemd, want de meeste mensen hebben juist na de vakantie weer zin om weer van start te gaan met het nieuwe seizoen, maar er moet er dus worden gewacht tot derde week van september. Het is niet anders.

Genoeg gemopperd, weer terug naar vandaag: Eerste Pinksterdag. Nog zoiets: Vroeger een katholieke feestdag waarop absoluut niet mocht worden gespeeld, maar ook dit wordt tegenwoordig letterlijk en figuurlijk met voeten getreden en er wordt dus volop gevoetbald.

Qua weer en tijd van het jaar dus meer een dag voor een mixtoernooi, of een vriendentoernooi zoals onze zustervereniging DTS’48 voor vandaag heeft ingepland.

Ik verwacht echter dat Woudia en RKEDO nog een mooi slot van de competitie willen maken, al zal RKEDO het vizier nog iets meer op volgende week hebben gericht als de dorpsgenoten van Kwiek’78 naar De Goorn komen om het seizoen echt af te sluiten.

Vandaag eerst dus nog de uitwedstrijd tegen Woudia en het zou zomaar kunnen dat we vandaag, naast het afscheid van trainer Ricardo, ook nog een paar spelers van Woudia voorlopig voor het laatst op Woudlust kunnen bewonderen. Heel jammer, maar dat is van alle tijden en inherent aan een clubje als Woudia. We kunnen alleen maar hopen dat al die spelers ooit nog eens terugkomen.

We verwachten echter vandaag wel dat deze afzwaaiers hun supporters nog een mooi afscheid zullen geven. RKEDO is gewaarschuwd: de uitwedstrijd eindigde in 0-4 in het voordeel van Woudia, maar het zal een hele toer worden om dat te evenaren.

In ieder geval allemaal een mooie, maar bovenal sportieve, wedstrijd toegewenst.

H.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.