post

Always Forward VR 2 – Woudia VR 1: Het verslag!

Trouwe supporters van Vrouwen 1,

Zondagochtend mochten we het kunstgrasveld van Always Forward betreden. Het was prachtig voetbalweer en iedereen was topfit. Dat betekent dus weinig last van katers en al die andere ongein. De keepster van vandaag was Cindy. Tijdens de warming-up werd ze goed ingeschoten door Melanie. Aan Sanne had ze niet zo veel, want die moet nog steeds leren schieten. Gelukkig is Coach Braas er altijd voor handige tips. We begonnen de eerste helft scherp. Eigenlijk zoals elke wedstrijd. De taak die we vandaag meekregen, was om niet alleen het eerste kwartier, maar de volle 45 minuten scherp te zijn.

K1-fighter Sijm en Quincy raakte in duel met de spits. Uiteraard ging deze gemakkelijk naar de grond. We zijn ook niks anders van de club uit Hoorn gewend. Cindy werd meteen in het diepe gegooid, want we kregen een penalty tegen. Helaas werd deze erin geschoten. De koppies weer omhoog en scherp blijven. We gingen we de rust in met 2-0. Eindelijk kregen we limonade in de rust. Even bijkomen en tampons verwisselen. Man man, het was vandaag echt een vrouwenelftal. ‘Ik sjouw meer met tampons dan dat ik met de waterzak moet lopen’, alsdus Coach Braas.

Sensatie is de beste omschrijving van de tweede helft. Nikki viel over de tegenstander heen, die haar vervolgens een tik verkocht. Kijk en dat moet je dus niet bij onze Bulldozer doen. Eindstand: rood voor de meid in het zwart en wij een vrije trap mee. Mooi gaan. Het werd een wedstrijd dat meer om neerhalen ging, dan voetballen. Daar deed de jongste van Leek ook zeker aan mee. Miranda trok de tegenstander met een noodgang naar de grond. De scheidsrechter had waarschijnlijk net de zon in z’n gezicht, want Renate kreeg hiervoor een gele kaart.

Tussendoor werd er vanuit onze kant nog 2x gescoord. Vrouw van de wedstrijd Melanie scoort de eerste. Heerlijk met het linkervoetje, zo langs de keepster. Ook bij de tweede was ze betrokken. Met een mooie pass naar Jeannette, die de bal zo in het doel kon tikken. De scheidsrechter floot af en we mochten eindelijk genieten van het lekkere weer. Deze wedstrijd zullen we niet snel meer vergeten. We hebben de punten voor de verandering eens bij de tegenstander gelaten. Met een verlies van 5-2 keerden we terug naar Woudlust, waar de lekkere mannen van het eerste het toevallig ook mochten proberen tegen Always. Verder zeg ik hier niks over.

Op 15 april moeten wij om 14:00 tegen RKEDO thuis. Graag zien wij jullie dan allemaal weer langs de lijn staan.