post

Programma seksuele intimidatie Woudia

Zoals in het op 12 december 2017 gepubliceerde rapport van commissie de Vries te lezen is, kan het ook binnen een vereniging als Woudia voorkomen dat er in welke mate dan ook sprake is van seksuele intimidatie. Dit wordt op geen enkele manier getolereerd binnen de vereniging.

Het is belangrijk dat een club als Woudia het voortouw neemt in de bestrijding, preventie en oplossing van mogelijke gebeurtenissen. Het ontwikkelen van een programma dat geleid wordt door één of twee onafhankelijke vertrouwenspersonen, die actief de naleving van de gedragscode monitort en op een vertrouwelijke en serieuze manier omgaat met signalen vanuit spelers, begeleiders en vrijwilligers is een belangrijke stap hierin.

Het vernieuwen van dit beleid heeft sinds oktober 2017 zéér hoge priotieit binnen het bestuur van Woudia. Dit betekent dat u als lid, vrijwilliger of ouder binnen een kort termijn actief geïnformeerd zal worden over de manieren waarop u vertrouwelijk uw ei kwijt kan en waar een onafhankelijk en gecertificeerd vertrouwenspersoon hulp kan bieden aan slachtoffers en passende maatregelen kan nemen die herhaling uitsluiten.

Momenteel kunt u het beleid omtrent seksuele intimidatie hier vinden. Mocht u voor het aanwijzen van een vertrouwenspersoon uw zorgen willen uiten, neemt u dan in vertrouwen contact op met een bestuurslid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.