post

Seizoensopening MO-17!

Zondag 10 september 2017 speelde de MO17 hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Met maar liefst 22 speelsters zitten we er ruim in zeg maar 😉 12 meiden van de MO15 vorig jaar en 10 meiden van de MO17 van vorig jaar. Beiden niet voldoende om te starten met een eigen team, dus toch de keuze gemaakt om samen te gaan. En dan hopen en werken aan wat nieuwe aanmeldingen zodat we toch uiteindelijk met 2 teams weer door kunnen. We willen toch alle meiden heel graag bij de vereniging houden. De eerste wedstrijd was een bekerwedstrijd bij en tegen onze buren Spirit. Om zoveel mogelijk meiden te laten spelen deze eerste wedstrijd gingen we er met 16 meiden op aan. Dus een volle dugout en ook aardig wat ouders en vriendinnen langs de lijn. Gezellig! Doel was om in ieder geval lekker te gaan voetballen, wat te wennen aan elkaar en de bal. Dat ging eigenlijk al snel prima. Er werd goed gespeeld, de ballen kwamen aardig aan en het was een prima spel om naar te kijken. Toch kreeg Spirit van ons ook af en toe de ruimte en benutte de kansen. Onze Anouk kwam in de spits goed op dreef en scoorde 3x. Zo gingen we de rust in met een 3-2 voorsprong. Lekker!

De tweede helft toch weer een hele andere opstelling door de vele wissels, maar ook dit pakte de meiden weer goed op. Zo kunnen ze op meerdere plekken leren voetballen en kun je elkaar goed overnemen. De tweede helft was het spel redelijk gelijk en ook nu kregen de meiden meerdere kansen. Gelukkig kond Martine deze 2x benutten en ook stond Jeanette goed opgesteld om het af te maken richting doel. Eindstand 6-3 voor Woudia. Een prima uitslag voor de eerste wedstrijd! groetjes coaches Leonie en Antoinette